Храм Космы и Дамиана римских Храм Космы и Дамиана римских ХРАМ БЕССЕРЕБРЕНИКОВ КОСМЫ И ДАМИАНА РИМСКИХ (В НИИ ОНКОЛОГИИ АМНУ)  


 Меню

 Как нас найти

Нажми для увеличения
Общий план


 Последние новости

* Одиночество Христа
* Верую, Господи, помоги моему неверию
* С Праздником Благовещения Пресвятой Богородицы!
* Если вы встретите Христа...
* Быть в Церкви
* Цель поста
* Кто наши близкие
* Господи, почему ты попустил?
* О горчичном зерне
* Все не "как у людей"



 Нужна помощь!

Украинская Открытая Ассоциация Организаций, Групп и Лиц, работающих с детьми, страдающими онкозаболеваниями

 Паломнические поездки


Паломнические поездки

Паломнические поездки в Почаев

 Друзья

КРФО



 Пользователю
Регистрация
Логин:
Пароль:
Запомнить меня  
Забыли пароль?


 Новости -> Паломничества -> Поїздка до Чернігова
Новости >> Паломничества >> Поїздка до Чернігова
  
 

Поїздка до Чернігова

 

Біля святинь Чернігівської землі віруючі столиці молилися про зцілення хворих на онкологічні захворювання


Цими днями прихожани храму в ім’я святих мучеників і безсрібників Косьми і Даміана, що знаходиться при столичному Інституті онкології, організували паломницьку поїздку святими місцями Чернігівщини. Перед тим як вирушити у подорож, настоятель храму священик Євгеній Мілешкін відслужив молебень для подорожуючих, після чого окропив паломників святою водою. Перше, що відвідали прочани, був Свято-Георгіївський жіночий монастир у селищі Данівка Козелецького району. Тут, у головному соборі обителі, вони молилися за Божественною літургією. Після закінчення богослужіння віруючі вклонилися чудотворній Данівській іконі Божої Матері „Аз єсмь з вами і ніктоже на ви”.

Потім паломники відвідали Свято-Успенський Єлецький монастир у Чернігові. Насельниці обителі організували для віруючих цікаву екскурсію, а також розповіли про життя та діяльність преподобного Лаврентія Чернігівського, що пов’язані з цією святою обителлю. Паломники дізналися про цікаву традицію, яка протягом тривалого часу зберігається в монастирі. Відомо, що преподобний Лаврентій Чернігівський кульгав на одну ногу, тому ходив з паличкою. Часто деяких віруючих, які приходили до нього за порадами, подвижник легенько з ласкою постукував своїм ціпком по голові та спині. Багато хто з них після цього отримав зцілення від важких недугів. Сьогодні ця палиця зберігається в Єлецькій обителі. Тут постійно звершуються заздравні молебні, а після богослужіння черниці постукують паличкою по головах і спинах віруючих, як це свого часу робив преподобний.
Потім віруючі столиці відвідали Свято-Троїцький кафедральний собор, де зберігаються нетлінні мощі великих молитвеників за Чернігівську землю — святителя Феодосія та преподобного Лаврентія. Отець Євгеній помазав паломників маслом від лампадок, які висять над раками зі святими мощами угодників Божих. Відвідали кияни і могилу видатного архієрея Української Православної Церкви митрополита Чернігівського і Ніжинського Антонія (Вакаріка), який більшу частину свого життя присвятив пастирському служінню на цих благословенних землях.
 


„Ми приїхали сюди, щоб помолитися за тих, хто страждає від онкологічних захворювань, — сказав священик Євгеній Мілешкін.
— Кожного, хто цікавився метою нашої мандрівки, ми просили молитися про зцілення пацієнтів столичного Інституту онкології. Ми залишили заздравні записочки в стародавніх монастирях і величних соборах Чернігівщини, поминали стражденних за богослужінням. Молилися також і за тих, у кого страшна хвороба відібрала життя. Для мене особисто паломницькі поїздки мають велике значення, адже часто під час бесід з пацієнтами та лікарями допомагають знайти цікаві теми для розповідей”.

Багато приємних вражень залишила у паломників Свято-Іллінська церква зі своїми Антонієвими печерами. Їх викопав сам преподобний Антоній Печерський. Структура печер неодноразово змінювалася, але до сьогодні тут збереглася келія преподобного, в якій він молився за грішний світ. Паломники побували в підземних храмах, відвідали косницю, де зберігаються кості угодників Божих, яких Свята Церква причислила до лику святих. Мандруючи печерним містечком, хор храму в ім’я мучеників і безсрібників Косьми і Даміана виконав деякі богослужбові піснеспіви.
Єдине, що засмутило паломників, це те, що сьогодні в такому унікальному осередку духовності та подвижництва не проводяться богослужіння. Свято-Іллінська церква, як і багато інших святинь Чернігівської землі, належить Державному історико-культурному заповіднику.


„Ми відвідали не просто храми та монастирі Чернігівщини, — говорить паломниця Юлія. — Ми пройшли шляхом, яким прямували до свого зцілення тисячі хворих. У своїх молитвах ми зверталися саме до тих угодників Божих, молитвами яких зцілилося чимало людей. Ця поїздка була організована не тільки для хворих та їхніх рідних, але й для православних волонтерів. Для них вона є маленьким духовним відпочинком, адже після повернення до Києва на їхні плечі знову ляже складне служіння пацієнтам Інституту онкології. Таким чином, у своїх молитвах біля рак з мощами подвижників землі Чернігівської ми просили не тільки зцілення для хворих і спокій душ для спочилих, але й мужності для тих, хто допомагає страждаючим знаходити в собі сили жити далі”.
Закінчилася паломницька поїздка Всенічним бдінням у Спасо-Преображенському соборі обласного центру, після чого віруючі повернулися у Київ.
 
12.12.06 20:54 by admin


Все категории :: Последние новости