Храм Космы и Дамиана римских Храм Космы и Дамиана римских ХРАМ БЕССЕРЕБРЕНИКОВ КОСМЫ И ДАМИАНА РИМСКИХ (В НИИ ОНКОЛОГИИ АМНУ)  


 Меню

 Как нас найти

Нажми для увеличения
Общий план


 Последние новости

* Верую, Господи, помоги моему неверию
* С Праздником Благовещения Пресвятой Богородицы!
* Если вы встретите Христа...
* Быть в Церкви
* Цель поста
* Кто наши близкие
* Господи, почему ты попустил?
* О горчичном зерне
* Все не "как у людей"
* Об интуиции



 Нужна помощь!

Украинская Открытая Ассоциация Организаций, Групп и Лиц, работающих с детьми, страдающими онкозаболеваниями

 Паломнические поездки


Паломнические поездки

Паломнические поездки в Почаев

 Друзья

КРФО



 Пользователю
Регистрация
Логин:
Пароль:
Запомнить меня  
Забыли пароль?


 Новости -> Основные новости -> Представники Української Православної Церкви взяли участь у конференції, присвяченій 90-річчю Національного інституту раку
Новости >> Основные новости >> Представники Української Православної Церкви взяли участь у конференції, присвяченій 90-річчю Національного інституту раку
  
 

Представники Української Православної Церкви взяли участь у конференції, присвяченій 90-річчю Національного інституту раку

 

12 травня Національний інститут раку відзначає свій 90-річний ювілей. У зв’язку із цим у Києві відбулась міжнародна науково-практична конференція під назвою «Онкологія: минуле, сучасне, майбутнє».

Перед початком роботи конференції її учасники відвідали Свято-Успенську Києво-Печерську Лавру, де зустрілися із представниками Української Православної Церкви.

Гостей привітали керуючий справами УПЦ архієпископ Білоцерківський та Богуславський Митрофан, єпископ Макарівський Іларій, голова Синодального відділу «Місія Церква і медицина» протоієрей Геннадій Батенко та настоятель храму свв. Косьми та Даміана, що при інституті раку ієрей Евгеній Мілешкін.

У ході бесіди сторони обговорили питання співробітництва Української Православної Церкви і держави у медичній галузі.

У самій конференції від Української Православної Церкви взяли участь єпископ Макарівський Іларій та протоієрей Геннадій Батенко. Зокрема Преосвященний владика зачитав учасникам та організаторам конференції вітальне слово Блаженнішого Митрополита Володимира.

Також з благословення Предстоятеля УПЦ єпископ Іларій нагородив директора Інституту раку Ігоря Щепотіна орденом святого рівноапостольного князя Володимира ІІ ступеню.

Національний інститут раку – головний науково-дослідний заклад, що в значний мірі визначає стратегію онкологічної служби держави. З свою багаторічну історію інститут зробив значний вклад у розвиток вітчизняної та світової науки в області онкології.

 
 
Звернення Блаженнішого Митрополита Володимира до учасників конференції «Онкологія: минуле, сучасне, майбутнє», що присвячена 90-річчю заснування Київського інституту раку

Сердечно вітаю Директора Національного інституту раку, співробітників та учасників конференції з 90-річчям заснування цієї установи.

Цей інститут відомий, як заклад, який за свою багатолітню історію зробив вагомий внесок у розвиток вітчизняної та світової медицинської науки в області онкології. Він є головним науково-дослідницьким центром, який у значній мірі визначає стратегію онкологічної служби всієї держави.

Справа дослідження і лікування раку дуже актуальна, важлива і відповідальна.

Православна Церква з великою повагою ставиться до лікарської діяльності, у фундаменті якої покладено повагу до людини, полегшення людських страждань та зцілення пацієнта. Багато хвороб вважаються невиліковними, стають джерелом страждання та смерті. Стикаючись з такою хворобою, людина повинна покласти всю надію на всеблаге милосердя Боже і з цим настроєм докладати всіх зусиль до одужання.

Але треба пам’ятати, що стан фізичного і духовного здоров’я між собою тісно пов’язані, тому потрібна турбота і про душу, яку теж важливо лікувати від хвороб духовних. Погляд медичного працівника на людину має фокусуватися на особистості пацієнта, в сприйманні його цілісної духовно-тілесної природи.

Дуже приємно відмітити, що в Національному інституті раку якраз склалася така духовна атмосфера погляду на людину та її лікування, свідоцтвом чому є той факт, що на території інституту діє православний храм, діяльність якого у співпраці з співробітниками закладу дає можливість людям зцілювати свою двоєдину природу. Маємо надію, що ця плідна співпраця буде поглиблюватися і сприяти одужанню тих, хто цього потребує і надихати співробітників інституту на більш плідну і натхненну працю у служінні ближньому.

Бажаю організаторам та учасникам міжнародної конференції плідної праці, творчих успіхів і закликаю на усіх щире благословення Боже.
 
З повагою,

† Володимир,
Митрополит Київський і всієї України,
Предстоятель Української Православної Церкви

 

 

По материалам http://orthodox.org.ua

 
13.05.10 11:45 by admin


Все категории :: Последние новости