Храм Космы и Дамиана римских Храм Космы и Дамиана римских ХРАМ БЕССЕРЕБРЕНИКОВ КОСМЫ И ДАМИАНА РИМСКИХ (В НИИ ОНКОЛОГИИ АМНУ)  


 Меню

 Как нас найти

Нажми для увеличения
Общий план


 Последние новости

* Верую, Господи, помоги моему неверию
* С Праздником Благовещения Пресвятой Богородицы!
* Если вы встретите Христа...
* Быть в Церкви
* Цель поста
* Кто наши близкие
* Господи, почему ты попустил?
* О горчичном зерне
* Все не "как у людей"
* Об интуиции



 Нужна помощь!

Украинская Открытая Ассоциация Организаций, Групп и Лиц, работающих с детьми, страдающими онкозаболеваниями

 Паломнические поездки


Паломнические поездки

Паломнические поездки в Почаев

 Друзья

КРФО



 Пользователю
Регистрация
Логин:
Пароль:
Запомнить меня  
Забыли пароль?


 Новости -> Основные новости -> При храмі в ім’я святих Косми і Даміана Римських при Інституті онкології створено православний лекторій
Новости >> Основные новости >> При храмі в ім’я святих Косми і Даміана Римських при Інституті онкології створено православний лекторій
  
 

При храмі в ім’я святих Косми і Даміана Римських при Інституті онкології створено православний лекторій

 

Храм святих Косми і Даміана Римських при Київському онкоцентрі - досить знаний у Києві своїм соціальним та місіонерським служінням. Хоча, як можна залишатися байдужими, коли поряд важкохворі люди, а особливо діти? Тому з самого початку свого служіння у онколікарні молодий настоятель храму священик Євгеній Мілєшкін та його однодумці допомагають стражденним. У відділеннях лікарні діють недільні школи, щотижня для пацієнтів онкоцентру влаштовуються паломництва святими місцями Києва.

Нещодавно, з ініціативи настоятеля отця Євгенія, при храмі відкрився православний лекторій.

Декілька лекцій для новоствореного просвітницького проекту прочитали секретар Київського Релігійно-філософського товариства, кандидат економічних наук Ілля Назаров та член ради КРФТ, аспірант Київського Національного університету імені Т. Шевченка Юрій Сапачук. Їхні доповіді стосувалися православного літургійного передання, зокрема відображення церковної свідомості в літургійному каноні.

Юрій Сапачук торкнувся в своїй лекції дуже актуального питання про межі Церкви. Зауваживши, що існує багато різних думок, науковець наголосив, що Церква сформулювала свою позицію стосовно цієї проблеми в документі «Основні принципи відношення до інослав'я», який було прийнято 2000 року на Архієрейському соборі РПЦ.

Юрій Миколайович - фахівець із вивчення фондових ринків, тому не можливо було утриматися від питання про сучасну економічну кризу. На думку Юрія Сапачука, причиною нинішніх економічних негараздів є споживацьке ставлення до життя. Коли б суспільство було орієнтоване на цінності православної цивілізації, то таких проблем, напевно, не виникало. Людина, яка ставить на перше місце духовні потреби, здатна задовольнитися невеликою кількістю матеріальних благ, для неї неможливим є життя в кредит. До того ж, контроль за фінансовою системою у православному суспільстві був би жорсткіший.

Таким чином, перші заняття лекторію відбулися у вигляді виїзних засідань Київського Релігійно-філософського товариства. Проте найближчим часом слухачі матимуть змогу почути лекції відомих київських місіонерів, богословів та психологів.

Адреса храму: вул. Ломоносова, 33/43 (їхати від станції метро „Либідська" до зупинки „вулиця Ломоносова", храм розташований за пансіонатом).

Додаткову інформацію можна отримати на сайті: http://www.kosma.org.ua та за телефоном 8 (044) 362-18-04.

Олег Карпенко

статья перепечатана с сайта УПЦ  «Православие в Украине»

 
14.04.09 13:11 by Evgeny


Все категории :: Последние новости